Hanna in action


Hanna in action på Ånäscupen....

Cupspel och frispel

Tjena tjena

Fantastisk dag. Fotbollscup i Kovland för Hanna tillsammans med F00-01. Det gick väl sådär. Inget slutspel men vad kan man begära när det var första matcherna för alla tjejer födda 2001. Spelglädjen var total och positionsspelet obefintligt. Om någon funderade var bollen fanns var det bara leta efter klungan av spelare. Helt underbart!!
Hannas supportergäng var lite decimerat den här gången. Mormor och morfar kunde inte vara med och inte farmor heller men farfar och Eva fanns på plats. Som tur var fanns även lillebror Anton där och han tjoade och hade sig. Tyvärr för Hanna var han mest  intresserad av Amandas hund, Jessi, som han matade frenetiskt med hundgodis. Han gick även en promenad med henne tillsammans med Jessis husse, Robert, och Bubbas var stolt som en tupp.

Eftermiddagen kan beskrivas med ett ord: KAOS!!!!!!! Jag tänker inte gå in på detaljer. Men alla som har egna barn kan säkert räkna ut en del själva.

Som tur är var mamman hyfsat lugn och räddade ett av barnen från skogen. Jag säger inte mer.

När vi nu ser dem i soffan kan man inte tro att det är samma barn som drev pappan till vansinne bara för några timmar sedan. Man kan bara älska de förb***ade ögontjänarna.

Nu ska mamman ta en varmt bad och pappan en välförtjänt virre innan vi lägger huliganerna.

Mamman hotar pappan med lite mys efter det att barnen ligger.....usch då  ;-)

//Micke

Härlig kväll

Hallå där

Gårdagskvällen var en härlig kväll. Inte för att min kära fru åkte iväg och hälsade på kompis på kvällen, utan för att våra barn var så snälla och inte bråkade alls. Hanna börjar verkligen bli stor. Hon ordnar kvällsfika själv och hon om hon bara vill kan hon även gå och lägga sig på ett speciellt klockslag utan att pappa eller mamma måste tjata. Om hon vill alltså. Det är inte alltid det fungerar så.

Anton och jag tog med oss datorn, en flaska lello bello (välling) och en Bond film och gick till sängs. Anton somnade snabbt och pappan låg och tittade på filmen. En stund. Sen somnade även han.
Mamman kom hem ganska sent!! Men det gör ingenting det är klart att hon ska vara ute och snurra sent på vardagskvällar. Det är hon värd.

Liverpool får möta PSV Eindhoven, Olympique Marseille och Atletico Madrid i gruppspelet i Champions League. Nästan en kopia på fjolårets gruppspel. Hoppas även på att avancemanget blir som ifjol.

Ikväll blir det Tacos till middag.

Tydligen ska det kallas fredagsmys....

//Micke

Förvirrad??Moi??

Jaha då är det officiellt. Jag börjar bli gammal. För er som inte vet så är jag ganska intresserad av fotboll. Mitt absoluta favoritlag heter Liverpool FC. Nu är det så att de spelade match igår kväll, onsdag, och jag hade bestämt att jag skulle se matchen tillsammans med en granne. Avspark var 21:00. Min granne skickade ett sms kl 21:25 och undrade var jag var. Nu vägrar jag erkänna att jag hade glömt bort matchen utan jag skyller på en tillfällig sinnesförvirring som gjorde att jag satt och tittade på ett gammalt avsnitt av Cosby på TV4 Komedi istället. Nåja, ordningen återställdes och jag hann se sista 15 minuterna av första halvlek och hela andra.

Hanna hade fotbollsträning i blötan på Gumsekullen. Lagfotografering var utlyst så hela truppen var på plats. Tyvärr hann inte Hannas lag fotograferas innan klockan blev för mycket utan det ska göras ett nytt försök senare under hösten. På lördag ska hon och Amanda, en kompis och lagkamrat, spela cup i Kovland med de tjejer som är ett år yngre. Det ser hon fram emot. Samling kl 08:15 i Kovland.

Sovmorgon igen tydligen....

//Micke

Märkligt

Jaha då sitter jag här och skriver igen. Efter två dagar med problem att logga in fungerar det nu igen. Vad som var fel vete gudarna men det gick inte att logga in hur jag än försökte.
Märkligt....

Igår började Hanna ridningen för höstterminen. Vilken glad överraskning vi fick när vi såg att vi skulle stå i fiket 2 ggr under hösten. Sista gången av de två blir lördagen den 20 december. Grattis familjen Lööf. Jackpot igen. 

Nu är det dags att söva Anton och kanske se en film på datorn.

Det stämmer. En del av oss kan ta med oss datorn vart vi än vill gå....

//Micke

Kräftskiva

Igår kväll var vi på kräftskiva hemma hos Camillas föräldrar. Det var otroligt roligt. Kräftorna smakade suveränt och drycken likaså. Det var skratt och sång och sen hemkomst. Klockan hann bli närmare 2 på natten innan vi kom i säng.
Vilken tur att vi har så härliga och snälla barn som inte protesterade någonting när vi väckte dem för hemfärd.

Tyvärr kan man inte säga detsamma om mitt huvud idag....

//Micke


En glad mamma och fru tillsammans 
med sin svärfar
                     

Halvpanik

Allting med duschkabinen gick bra. Inga problem med att bära in alla paket.

Eftersom det är Hannas lag som har sammandraget den här helgens serieomgång behövs det hjälp från alla föräldrar med bakning och andra sysslor. Beskedet var att vi skulle få veta vad vi hade blivit tilldelade för något via mail. Veckan gick och inget besked kom. Till slut kollade jag Hannas mail på torsdagskvällen och se där,  där hade informationen landat. Som tur är blev det smörgåsar och ett pass i kiosken för oss. Men för ett kort ögonblick blev jag alldeles kall innan jag förstod vad vi hade fått för uppgifter.
Som tur är så står vi i kiosken under Hannas match och börjar passet lagomt till det att Bubbas ska sova.

Ibland ska man köpa massor med trisslotter.....

//Micke

Vackra barn


Ibland är de underbara också

Älvlyckan



Utsikten från verandan och bild på huset

Ångermanland

Ja då är vi här igen. Jag tog en semesterdag för att åka upp och hjälpa mamma med att bära in hennes nya duschkabin. La famiglia följde med och med dem även volymen.

Tur att farmor är van vid det här laget....

//Micke

Lugnet har lagt sig

Äntligen har lugnet lagt sig i vårt hus. Hanna ligger redan i sängen och det är en del av "bestraffningen" för att hon bestämde sig för gå ifrån fritids igår. Anton verkar tyvärr svårsövd så förmodligen kommer jag inte se min fru något mer ikväll utan hon somnar nog tillsammans med huliganen är jag rädd.

Hanna har haft fotbollsträning som vanligt på onsdagkvällar och ikväll fick de verkligen springa. På lördag är det match igen, och den här gången spelar de på Gumsekullen. Klockan 11:55 är det avspark. Kom gärna förbi och titta. Passa på och köp en korv eller kaffe och var med och sponsra NIK.
Med lite tur gör Hanna mål igen. Och med största sannolikhet vill hon vara målvakt en halvlek och då får vi som vanligt uppleva lite show.

Nä nu ska jag kasta mig ned i soffan och titta på lite TV under tiden jag väntar på att tvättmaskinen blir klar. Ja, ni läste alldeles rätt. Jag tvättar....

//Micke

Förgrymmade onge del 2

Vad underbart det är att komma hem till familjen efter en lång arbetsdag och mötas av en kille på två år med ett hemskt humör. Tydligen blev han förbannad för någonting och kastade tallriken med plättar över hela bordet.
Allt det här hände innan jag kom hem så det "enda" jag fick vara med om var att Anton satt/låg/stod på golvet och skrek i en halvtimme. Även leksaksjärnvägen åkte all världens väg när han åkte in på rummet.

Det är uuuuuuundeeeeeeeerbaaaaaaaaaaaart med kids...

//Micke

Förgrymmade onge

Som vanligt nuförtiden ( i allafall känns det så) hittade Hanna på något som hon inte får göra. Idag gick hon från fritids till Antons dagis utan att säga till lärarna att hon gick.
Mamman hade bestämt att hon skulle hämta Hanna en viss tid och sen skulle de gå tillsammans och hämta Anton. Nu blev det kaos och några hemska minuter innan hon kom till rätta. Hanna ringde nämligen själv från Antons dagis och undrade när mamman skulle komma.

Gissa om några av Camillas säkringar gick.....

//Micke

Smygstart

Jaha då har vi smygstartat vår blogg. Häng med.

Barnen


Hanna & Anton

Hövdingen


Micke

Hon som bestämmer



Camilla

Nu är vi igång!!!

Äntligen har vi bestämt oss för namn och design så nu kör vi!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0