Veckan som varit...

Vad det börjar bli härligt! Solen skiner och det värmer både mig både till kropp och själ.
Nu har ryggen börjat ge med sig, så varför inte sopa lite...ja, man är ju fantast på att fixa och dona, kanske inte alltid till sin fördel... men men va gör väl det. Det är iallfall grymt skönt att vara ute! :-)
Nu är det cykling som gäller för barnen varje dag. I tisdags cyklade Anton ända till sin mormor för att få en glass som belöning, inte illa. Sedan cyklar han till och från dagis varje dag. Måste kanske förtydliga detta, jag går med honom men det förstod ni säkert ;-)
Hos blomstertjejerna så har jag gjort lite smått och gott den här veckan. Det värsta är att butiken är överfylld med dom mest vackraste sakerna. Att få köpa hem ngr saker skulle inte vara helt fel, så ni som vill, gå in och kolla på alla fina saker.
Idag har vi varit på Hanna´s innebandy avslutning. Hon var så stolt när hon stod där med resten av tjejerna när dom skulle få sina plaketter. (heter det så igentligen... ja ja Micke ändrar säkert om det är fel...)
Tyvärr så hände det inte så mycket mer där så vi for hem ganska snabbt. Men nu får vi bara längta till fotbollen börjar. Start den 2 maj på Svartviks grusplan :-) Kan nästan inte vänta.
Imorgon bär det av till Sthlm, Cattis (mickes syster) fyller år så vi ska ner och fira henne. Det ska bli jätte kul, speciellt för barnen, få träffa Simon är inte helt fel tycker dom :-)
Ja, mer om helgen får ni väl uppdatering om senare.
Kram

P.s det kommer även lite bilder från veckan när jag har kameran i närheten


Sen påskpresent

Måste bara lägga ut en bild på min sena påskpresent som jag fick av mamma och pappa. Tycker att den är jätte fin, så fin faktiskt så jag gav min svärmor en också.

Sol och cykling

Min rygg är tyvärr inte bättre och Antons hosta är den samma så har vi varit hemma idag (men det är verkligen på jäsken att det går, tur att han är snäll). Jag tror att vi kände båda två att vi var tvugna att komma ut lite för att inte gå varandra på nerverna. Det vart lite taktoråkande, lite lite sopning som Anton kunde krapa upp och köra runt med (traktorn har en kärra)
Sedan vart det bullar och saft på bron, härligt :-)
  
For till mamma och pappa för att äta upp det som vart kvar från igår, det var verkligen inte helt fel.
När vi kom hem tog vi tag och letade upp cykelhjälmarna som hade gått upp i rök, men tillslut hittade jag dom under alla julkartonger. Ni kan förstå vilken ordning och reda vi har i källaren....
Och gissa om barnen vart glada när dom fick ut och cykla! Perfekt avslutning på en lång dag :-)
  

Resumé av helgen

Man kanske ska börja med att skriva om allt som har varit bra men jag måste bara få vräka ur mig lite :-( just nu är jag så jävla less på min rygg, kan knappt gå! Inte nog med det så tog medicinen slut så en tid på vc var man tvungen till att ta. Inte kanske det bästa bemötande man fick när man ringde, tur nog så var doktorn bättre. Som ni ser så kanske jag inte är på mitt bästa humör men som sagt efter regn ska solhelvete komma! Önskar bara att den kunde komma NU! (ni som inte förstår att jag använder solen som metafor för ryggen)
Fredagkväll fick en oväntad men otrolig trevlig vändning, helt plötsligt hade vi Malin och Robert på middag och det får vi tacka Robert för :-) super . Det vart grillat med råstekt potatis, mums mums. Till kaffet så tog vi likören som vi hade fått, å herre något så gott! Ska skriva i vad den heter så ni kan springa och köpa er en flaska, för just nu kommer jag inte ihåg. Faktiskt ett måste för den som gillar werthe´s orginal.
Lördagen började med att jag och Malin for upp till huset i Ångermanland och hämtade hem tjejerna. Dom har haft det riktigt kanon där uppe. Farmor har nog inte sett till dom allt för mycket, men vi tackar henne super mycket :-)
Tyvärr så fick jag veta på väg upp att det inte vart ngt hos Mika och Ulrika som vi hade planerat, Ullis var sjuk igen stackarn. Hoppas verkligen att hon tar sig i kragen och går till en doktor för man blir ju lite orolig. Att gå förskyld så länge kan inte vara bra.
Vi stannade till i Birsta på väg hem för att kolla in allt som har med fotbollsutrustingen att göra. Det vart inga fotbollsskor men ett par rejäla gympadojor till Hanna och en röd och vit adidas dräkt till Bubbas. Själv hittade jag ett par pumaskor, som var sjukt snygga, men 700 kronor...nja det får nog vänta, men som tur är så är det ju både morsdag och födelsedag här framöver ;-)
http://www.stadium.se/mode/dam/skor (kolla in pumaskon espera wp w) visst var den jätte snygg

Än en gång så fick vi en rolig vändning, det vart grillat hos Malin och Robert :-) istället för att sitta själva, vilken helg!
Där hade även Hanna tur att Malin letade upp Amandas fotbollsskor från i fjol, passade precis. Så nu har hon både grus och gräsdojor.
Kvällen vart väl kanske inte lika lyckad som den brukar kunna vara, Bubbas var på sitt absolut sämsta humör som smittades av på oss föräldrar (Micke och mig alltså) Ja, det händer väl även dom bästa ;-)
Inte för att jag vill säga på någotvis att vi hade det tråkigt för det har vi aldrig med dom, känns som vi är en ända stor familj när vi träffas.
Nu var söndagen kommen och vi skulle få träffa Linda´s kille Andreas och jag måste säga att första intrycket klarade han galant. Verkar jätte trevlig och snäll (han var lite tystlåten men det är ju inte så konstigt när man träffas för första gången) Honom hoppas jag att vi får träffa flera gånger.
Oj, vilken tur att jag kollade vilka kort jag hade tagit i helgen. Har ju glömt bort det allra viktigaste. Anton har varit på bio för första gången! Det vart Alfons Åberg med mormor och morfar och jag tror faktiskt att dom tyckte att det var lika roligt som Anton. När han kom hem var hans ögon stora som tefat och han sprudlade av liv. Hjärtevännen våran!


Lite lustigt var att skulle ha med sig sitt biokort som han hade fått  i påskpresent men det vägrade han lämna fram, hi hi hi. Ja, han är ju för söt!

Påskhelgen

Ja, då var den absoluta bästa helgen över för i år igen. Vet inte varför jag gillar den så mycket, tror kanske att det har med att det är första helgen uppe i huset och att då är starten på våren och sommaren igång.
Som vanligt så har vi varit där allihopa vi, Margaretha (Mickes mamma, hon bor där halvårsvis nu efter hon blev pensionär) Cattis (Mickes syster) Danne och Simon. Barnen hade verkligen roligt ihop men som alla barn så blev det sammandrabbningar emellan åt....
Skärtorsdagen jobbade både Micke och jag som vanligt. Själv så var jag lika vacker som mina övriga arbetskamrater. Micke var väldigt snabb och säga att jag inte behövde göra så mycket för att bli en påskkärring, ja han är ju så kul han :-) Sedan packade jag ihop allt och barnen och jag hämtade Micke på jobbet och for sedan upp. Klockan hann bli ganska mycket innnan vi var framme det skulle handlas och ätas på väg upp.
  
Långfredagen vi har börjat med att barnen får sina påskpresenter och påskägg på fredag morgon iställer för att vänta en dag till. Jag tror att barnen blev mycket nöjda över det beslutet...
    
 
Efter frukosten gick vi till lekparken så att barnen fick leka av sig en stund. Det vart fint väder så då var det altanen som gällde, blir så varmt och skönt där så det gick att bara sitta i underkläderna. Härligt!!
   
Väldigt god middag senare på kvällen som Cattis hade gjort, räkgryta i cocosmjölk.
Påskaftonen efter frukosten och all förberedelse för kvällens middag tog vi oss ner till isen för att testa våran lycka, men det vart inte mycket att stoltsera med, Micke fick en liten mört som fick hoppa tillbaka. Men vi grillade korv och det är ju alldrig fel när man är ute.
Mina föräldrar och Hasse och Eva kom sedan på eftermiddagen för att äta påskmiddag med oss, en jättemysig tradition. Vi hade ett stort bord fyllt med sillar, laxar, ägg, nubbesallad, strömming och naturligtvis småvarmt, mumsigt värre. Alla åt och drack så det var väldigt skönt att få gå ut med Totte efterråt, mamma följde också med för att få röra på sig.
   
Påskdagen åkte Cattis, Danne och Simon vidare till Åre, trist tyckte Anton och även Hanna. På dagen hände det inte så mycket, jag var hemma ensam med barnen för Micke och Margaretha var till Sollefteå för att hälsa på Doris (Margarethas syster) som ligger på sjukhuset. Det var fint väder så kläderna åkte av för att verkligen ta vara på alla solstrålar.
På kvällen for jag till Nyland för att hälsa på Annika som jag lärde känna när jag gick på Ryggis, (Micke följe inte med för Anton hade ramlat nerför trappen, fy fasen va rädd vi blev! Men det gick bra, stackarn har blåmärken överallt.) Hon och hennes man bor i det gamla tingshuset, helt enormt stort och vackert hus. Man har alltid tittat  och undrat hur det ser ut, så nu fick jag en tur genom hela huset. Hade en jättetrevlig kväll.
Annandagpåsk började att packa ihop på morgonen för vi ville komma iväg efter vi hade ätit lunch. Fint väder igen så det var en perfekt avslutning på en perfekt helg. Hanna tyckte att tiden bara stod stilla, för hon väntade på att Amanda skulle komma. Hon och Amanda är där uppe under påsklovet. Eftersom vi behövde komma iväg så for Hanna och Margaretha och hämtade Amanda när Robert passerade (Robert och Amanda hade varit i Luleå över påsk)

Jag pratde med Hanna för en liten stund sedan och dom verkar ha hur kul som helst där uppe tillsammans. Idag skulle dom ut och leka tonåringar...inte vet jag vad dom gjorde, vad tror ni??
Själv har jag en liten pojke som har fått feber igen, så nu ligger han och andas med tunga andetag. Lill stackarn våran.
Hade en jättebra dag på jobbet idag, fick ta mycket egna beslut när jag gjorde omplanteringar och det var verkligen jätteroligt!

Som avslutning på detta mega inlägg...visst måste man säga att mamman är lika snygg *asg*
 

Anton 3 år

                                                      


Ja, då har det gått 3 år sedan man låg och tyckte att livet inte var så jäklans roligt... :-) men tur att han var snabb *ler*
Idag har vi haft ett litet födelsedagsfirande kombinerat med påskpresenter med mormor, morfar och min syster.
Det blev tacos, som födelsedagsbarnet åt med förtjusning, glass med urgoda jordgubbar, mums!

  

Malin kom även förbi med en present till lilleman och fick naturligtvis också spela 4 i rad med honom. Han gillar verkligen det, inte för att han förstår att man ska lägga varsin gång, inte heller att det kanske ska bli 4 i rad, huvudsaken är att han får i alla först :-)



Lite annat smått och gått som har hänt under dagen....jag har som vanligt haft en helt underbar dag hos Blomsterfröknarna, nu går allt i påskens tecken så det vart ngr påskarrangemang och tullpanbuketter och jag måste själv få säga att dom vart väldigt bra. Sedan en sak till som jag är lite små stolt över är att jag inte är rädd för att hjälpa till vid kassan inte heller om kunderna frågar något, och som det lät av Jeanette så tyckte hon detsamma, jätte kul. Men det är bara kul att få hjälpa till så mycket som jag bara kan.
När jag hade slutat så ringde jag ner Hanna så hon gick ner själv till kvissleby för första gången, jätte duktig tjej! Sedan handlade vi och hon hjälpte mig med kärran och Totte, vi byttes av.  Vad skulle jag göra utan henne min stora, stora duktiga tjej. Kram på dig!!
Dessvärre kan jag inte säga detsamma om Totte som jag lämnade hos Jeanette medans jag skulle handla, han hade skällt, gnytt och varit helt ifrån sig. Dels tycker jag synd om honom men också blir jag lite irritterad att han gör så när jag lämnar honom, han gör även så hemma. Mycket jobbigt men det är väl bara en sån där grej som måste arbetas bort.
Men det vart extra pinsamt eftersom det var hos J.
Nu hör jag att våran 3-åring ligger och snarkar som bara den :-)  Ett stort grattis och många kramar och pussar från mamma och pappa.

Coolaste killen

Idag stannade Anton hemma med mig för han hade en tid på Bvc för 3 års kontroll. Och när vi skulle börja klä på oss hade han redan bestämt vad han skulle ha :-) den nya spindelmannentröjan, nya skinnjackan och nya cars ryggsäcken, så för en gångs skull gick det lätt som en plätt att ta på honom kläderna. Å rackarns va snygg han blev!
   
Det gick jätte bra på Bvc och klarade testerna med plus i kanten, mycket skönt.
Sedan traskade vi bort till Blomsterfröknarna, var tvungen att fråga om det var ok om Anton var med för jag hade så ont så jag hade aldrig klarat av att först gå med Anton till dagis och sedan gått ner igen. Och så snäll som Jeanette är så var det ok. Men inte var han lugn och fin som hade lovat mig..nej, nej, nej... men för att vara 3 så var han hyfsat lugn ;-) försökte få in damerna från gatan in i affären så det var ju ett bra trick, hi hi hi
Nu kom Ulrika så jag skriver om en stund igen...

Kväll

Söndagkväll. Lugnet har lagt sig. Barnen ligger och sover och vi föräldrar funderar på att ta med oss datorn till sängen för att se en film. Hela helgen har det varit full fart. Anton storkille firades med presenter och tårta. De sista gratulanterna for precis hem till sitt så nu går familjen Lööf ned i varv.

//Micke

Vårblommor

Måste bara visa hur fint det vart när man "vårade" till det på bron. Va härligt det är nu när man känner att våren är på väg.
Fast att det var sur väder idag så var det så skönt ute att jag tog en mycket längre promenad än vad jag hade tänkt mig.

  
        


Lyckat 3-års kalas!

Vilket kalas det blev och vilka fina presenter han fick våran stor pojke. Och det vart massor av presenter, lego, polisuniform med pistol och handbojor, massor av jätte fina kläder, skinnjacka super cool!, cykel, en jätte traktor med släp, ett tält, Rory filmer, sin första spindelmannenplånbok :-), ljudbok, spindelmannen motorcykel, pussel, nu har jag säkert glömt en massa men tror jag fick med det mesta.
Kakor, glass och maränghallontårta bjöds det på och han tyckte verkligen om att blåsa ut ljuset.
Totte hade också tur, Anneli och Mattias tog honom på en långpromenad så han var mycket nöjd sen hela kvällen.
På kvällen stannade föräldrarna kvar och åt pizza och tai som vanligt.
Just nu när jag sitter och skriver far han runt på sin cykel runt runt runt, hela han skiner av lycka :-) (vi skickar ett speciellt tack till Mats och Nina)
Idag är jag och Anton ensamma, Micke följde med Margaretha upp till huset för nu flyttar hon upp för sommaren, jätte härligt för henne och roligt för oss att ha henne lite närmare. Hanna och Amanda följde med kompis på bio och sedan skulle dom tydligen stanna och äta på Max, ja, hon börjar verkligen bli stor.
Firadet fortsätter ikväll... Toni och Eva, Catrine och Pär kommer, och naturligtvis Rocky förstås så då blir Totte glad.
Men som Micke skrev så ska vi verkligen bättra oss så det inte blir så långa glapp.
Men nu blir det lite bilder från gårdagen...

  
Uppvaktning i sängen

    
Coolaste killen 

        

                                    
Ja, som ni ser var huset fullt.       Visst är det ett härligt kort                 Födelsedagsbarnet avslutade fikat med att äta med
                                                                                                                          tårtgaffeln :-)


 

Kapet

I morse fick Antons sina första "kapet". En lycklig kille fick flera presenter. Han har nu gått och lagt sig för att sova en skvätt så han orkar med resten av dagen.
Med lite tur kommer det bilder och annat senare som berättar om födelsedagen.

//Micke

Skäms på oss och ångest för pappan

Ja skäms på oss! Nu var det en evighet sedan någon av oss skrev något här. Vi tar åt oss av kritiken och lovar att vi ska bättra oss.

Jamen vad har hänt sedan senast då? Jo, vi var som bekant lyckliga nog att få en helg på tu man hand. Suveräna Malin tog hand om barn och hund så mamman och pappan kunde få ett dygn utan ansvar. Snacka om härligt! Vi tog med oss lite kallskuret och några goda ostar till middag så vi slapp lämna rummet överhuvudtaget. Rena lyxen att kunna duka upp i hotellrummet mellan badningarna. Det stämmer, det fanns en bubbelpool i badrummet. Tyvärr visade vår hund sig kanske inte från sin bästa sida strax efter det att vi hade lämnat honom och barnen hos Malin. Han bestämde sig nämligen för att markera revir. Och då menar jag verkligen markera. Både ettan och tvåan lämnades i en tydlig pöl och hög. Det är tur att Malin tog det med ro men jag kan lova att det var en matte som skämdes ordentligt.

     
Bubbelpoolen i                  Rummet                              Från andra sidan sängen
badrummet

På tisdagskvällen åkte Hanna slalom för första gången! Hanna och Amanda ville att vi skulle prova i Nolbybacken eftersom Hanna så gärna vill lära sig att åka. Sagt och gjort så hyrde Hanna och jag utrustning och kastade oss utför pisten. Nåja, kastade var väl att ta i, snarare var det rätt darrigt första åk för mig. Det var 20 år sedan sist och det märktes. Hanna, hon snappade upp tekniken snabbt (tack för hjälpen Robban) och det dröjde bara tre åk så tog hon liften själv och åkte utför utan hjälp. Det enda negativa som hände var att hon vurpade och när jag skulle lyfta upp henne märkte inte jag att hon hade vridit skida och ben åt fel håll.
Jag har aldrig hört min dotter skrika så av smärta och jag fortfarande jordens ångest för över vad som hände. "Mitt knä! mitt knä!" skrek hon förtvivlat. Det var inte långt till gråten för pappan heller när han märkte vad han hade gjort. Jag såg hela hennes sommarlov förstört och t.o.m en operation av knäet. Lyckligtvis verkar det som om det har gått jättebra. Bara att hålla tummarna att det inte kommer något i efterhand. Hon var med på gympan på torsdagen i skolan och var också med på fotbollsträningen på kvällen utan problem. Fast jag ska villigt erkänna att jag fortfarande mår dåligt när jag tänker tillbaka på vad som hände.

     
Hanna i backen                 Hanna igen                        .....och igen

Idag fredag hoppade Totte in i bilen utan hjälp! Klang och jubel! Vet inte vad som hände men helt plötsligt hoppade han in. Camilla har en teori om att han gjorde det för att vi bannade honom när han började äta det som en annan hundägare inte hade plockat upp. Snuskhund! Jag tror vad jag vill om den teorin, men kanske är den inte helt fel då han vägrade göra om konstnumret när vi kom hem.

Imorgon lördag firar vi storkillen Antons treårsdag. Visserligen fyller han år 8 april men eftersom det är Påsk nästa helg firar vi i förtid. Huset blir fullt av folk. Släkt och vänner kommer förbi. Anton kommer att ha hur roligt som helt. Men bäst av allt blir nog att superidolerna Max och William också kommer hit. Anton är helt tokig i dom grabbarna och de är så snälla med honom så man blir riktigt imponerad.
Vi återkommer med hans födelsedag senare.

Jag avslutar med en länk till en av de bästa låtar som Bruce har gjort de senaste 15 åren. Jag bara hoppas att jag ser lika bra ut Springsteen samma år som jag ska fylla 60 år!

http://www.youtube.com/watch?v=uK6smwWg8bc&feature=related

//Micke

RSS 2.0