Länge sedan

Men nu var det länge sedan det blev något skrivet här. Hela förra veckan var snurrig med att Camilla kom hem från Grekland och vi for till Albacken på helgen.

Vi börjar med Camillas hemkomst. Tisdag morgon förra veckan kom Hannas och Antons mamma hem. Redan kl 07:00 på morgonen stod hon innanför dörren. Barnen blev otroligt glada. Anton blev alldeles tyst i början och bara tittade på mamma. Sedan kom presentutdelningen. Flera Spindelmannen och bilar till pojken och smycken och kläder till tjejen. Pappan fick några flaskor "vatten" och en otroligt snygg nyckelring. Hela familjen gick upp i spinn av glädje...;).
Resten av veckan gick vi bara omkring och myste och tyckte det var skönt att mamma var hemma igen.

Fredag åkte vi upp till Albacken. Det är ett jättehärligt ställe som ligger nära Sörbygden och där ligger en jakt och fiskecamp som vi har besökt tidigare. Stugorna är suveräna och väldigt trevliga med gott om plats för allihopa. Vi som åkte upp var Camillas mamma och pappa, vi och barnen och Familjen Schenatz.
En urtrevlig helg med god mat, gott vatten och hyfsat fiske. Mats fick en riktig fin Röding på 1,1 kilo!! Det ni..... Vi spånar redan på att göra om det.

Att Liverpool slog Everton på bortaplan med 2-0 gjorde inte lördagen sämre.

Nu ska Bubbas och pappa åka in till Nina och klippa oss.
Det stämmer, det finns fortfarande lite hår kvar på pappans huvud.....

//Micke

Snart hemma

I morgon kommer Camilla hem. Klang och jubel för hela familjen. Med lite tur kanske barnen får någon liten present eller två. För pappan räcker det med att hustrun kommer hem.

Helgen var kanon. Lördagen var det match för Hanna mot Heffnersklubban och Njurunda vann med 11-0!!! Nytt målrekord av tjejerna och de spelade jättebra. Synd att det var säsongen sista match bara. Hanna blev nästan målskytt. Två stycken stolpskott blev det och det var så nära det bara går.
Senare under eftermiddagen kom Amandas och hennes pappa Robert och hälsade på. Vi hade bestämt att det skulle göras middag och kanske drickas någon öl eller två. Och så blev det.  Hur trevligt som helst. Det måste vi göra om.

När det gäller Liverpools ligamatch på lördagen har jag inget att säga. Absolut ingenting.

Söndagen gick i lathetens tecken. Inte mycket blev gjort. Som tur var bjöd Camillas mamma och pappa på grillat till middag och det satt som en smäck. Både Hanna och Anton gjorde en tidig kväll och pappan somnade framför en fotbollsmatch på tv.

Jaja, jag vet att jag börjar bli gammal....

//Micke

Härliga barn

Våra barn är jättehärliga. Snälla och hjälper pappa hela tiden nu när mamma är borta. Hanna hade sin städdag som vanligt på torsdagar och det gick bra . Inte något gnäll och gnöl whatsoever och båda åt bra till middag.

Som synes på de bilder som ligger upplagda har tjejerna det nästan för bra i Grekland. Camilla verkar ha en toppenresa och det känns bra för barnen och mig. Hoppas det fortsätter i samma stil bara. Idag hade de varit ute på en båttur där de bl.a såg familjen Onassis privata ö. De blev så frälsta i båtlivet att de ska åka en till tur imorgon men då är det ett piratskepp de åker med. Låter lite barnsligt men å andra sidan är det sådana skepp man ser i dokumentärer från turistorter och det tjoas en hel del på de skeppen. Hoppas de en inte blir allför törstiga.

Hmm.....både fotboll och hockey på tv kl 19.
Kanske det ja....

//Micke

Bild 5


Något spartansk middag men är man trött efter en dag på havet så är man
GI....??

Bild 4


Nöjd hustru
Och juicen ser god ut.....;-)

Bild 3


Camilla skriver att de har badat inne i  grottan på bilden.
Avundsjuk?? Jag??
Nää....varför tror ni det?

Fortfarande utan fru

Som sagt fortfarande utan fru. Hon har ringt och hon har skickat sms och talat om hur bra allting är i Grekland. Jaja, inte så dåligt med 6 grader varmt när man vaknar heller.

Lillpojken Anton verkar ha problem med en ny tand som är på väg. En kindtand dessutom. Han har det inte roligt och han sover inte heller bra. Gissa vem som också är trött???? Men det blir nog bra ska ni se. Tyvärr har han ingen tidsuppfattning så att säga till honom att mamma kommer hem om några dagar hjälper inte när han är ledsen och undrar var mamma är.

Hanna maräng har fotbollen ikväll. Tyvärr kan inte pappan vara med och titta på veckans träning eftersom lillebror är för trött för att hänga med. Med lite tur är det någon som har tagit reda på hennes vattenflaska från matchen i helgen som var. Den är spårlöst borta. Om den inte ligger i mormor och morfars bil. Det visar sig.

Nu så, nu är det bara tvätten kvar....

//Micked

Bild 2


Tydligen stranden tjejerna tillbringade dagen på.....

Första bilden


Första bilden från min frus rekreationsresa.
Hmm.....

Matchen

Jag glömde skriva att Liverpool naturligtvis vann sin match mot Manchester United med 2-1. Som om någon någonsin hade tvivlat. Och ja, jag hamnade på lokal, men det är en helt annan historia....

//Micke

Home alone

Min fru är nu i Grekland. Jag fick ett sms inatt där det stod att de hade fått ett hotell på ön Lefkas. Tydligen var det jättefint och det känns bra att höra. Resan har, vad jag förstår, gått jättebra. Den enda incidenten var att Camilla som är så ordentlig och noggrann inte hade kollat sitt eget pass. I hennes pass stod det nämligen att hon heter Camilla Nordstrand!!!. Hej och hå. Och hon som var så noga att hennes resekamrat skulle kontrollera sitt så att det stämde. Som tur är gick det bra att åka på id-kortet men jag antar att det var några svettiga minuter innan hon fick det beskedet.

Barnen är jättesnälla. Det är än så länge "bara" Anton som frågar efter mamma. Han var lite orolig inatt så han fick komma och ligga i min säng. Där låg han så nära mig så han nästan blev en del av min hud. Jag antar att han bara ville försäkra sig om att inte pappa också försvinner under några dagar. Men det kommer att gå jättebra och hela familjen hoppas att mamman får en jättehärlig semester med sol och värme. Jag gick in på Vings sida och tittade på hotellet och det såg härligt ut. För de som är intresserade bifogar jag en länk.

Om familjen Ruthström läser vill jag passa på att tacka för salvan som vi fick till Anton. Kanonbra!! Tack så mycket.

Nä nu tror jag att jag gör som Camilla och Nina.

Poolen here I come......

//Micke

Länken:
http://www.ving.se/hotel/hotelMaster.aspx?categoryid=1&regionid=1154&countryid=463&areaid=13654&resortid=13655&hotelid=40539&itemId=40539&filterOnCategoryId=1


Fredag

Härliga fredag. Bara två dagar kvar sen är det måndag igen. Min vackra fru längtar för ovanlighetens skull till kommande måndag. Då blir det resa av för henne och en kompis till varma Grekland för en veckas semester. Det är hon värd. Tyvärr har hon problem med att hon inte har fått det intyg hon behöver från F-kassan. Leveranskravet på en dag för brev stämmer tydligen inte. Jävla Posten.

Själv ska jag på en träff på lördag på O'learys med den lokala avdelningen av Liverpools svenska supporterklubb. Viktig hemmamatch mot Manchester United. Den matchen ska vinnas.
Det finns en minimal chans att herr Lööf med kamrater fortsätter kvällen på någon lokal ;-).

Vad tror ni.....?

//Micke

Bla bla bla

Jag har till min systers stora glädje rättat förra inlägget. Det skall naturligtvis vara 17:45 och inte 18:45. Alla vet förstås vad jag menade.
Eller hur Cattis....? 

Teori

Igår kväll var det hästjävlarnas tur igen. Camilla och jag stressade hem för att hinna göra middag och skjutsa Hanna till ridningen.
Till saken hör att Hanna rider kl 18:15 på måndagar. Eftersom man inte vet om hästen hon ska ha används,  måste man vara där redan före kl 18:00 för att man ska hinna fixa med allt skit som ska på hästen innan den ska användas. Jag tycker inte om hästar.  Jag vill bara att ni ska veta det.
Igår var vi där redan kl 17:45 eftersom Camilla stannade hemma med trött Anton. Vi åkte i god tid så jag skulle ha en chans att hitta någon som kunde hjälpa oss med hästen om det behövdes.
När vi kom dit visade det sig att det var teori. Jajamän, en timmes väntan låg framför mig. I vanliga fall sitter man och tittar på under ridlektionen men inte igår alltså.
Snabbt iväg till kiosken för att inhandla en kvällstidning. Jackpot, kiosken har upphört och det ligger bara en grill där nu. Jag vägrade att åka hela vägen ned till centrum så jag åkte tillbaka till ridklubben och satte mig och stirrade rakt fram under en halvtimme. Jag blev lagomt glad när det visade sig att teorin bestod av ridträning utan stigbyglar i ridhuset.

Så om ni hör talas om en idiot som satt och stirrade in i en vägg istället för att sitta på läktaren och titta på sin dotters ridträning, då kan det vara jag....

//Micke


Fotomodellen


SnyggHanna redo för fotografering på skolan

Lugnt och skönt

En lugn och skön helg (än så länge). På lördagen hade Hanna match i Matfors mot Selånger. Tyvärr blev det förlust med 5-3 men tjejerna kämpade på och matchen kunde ha slutat hur som helst. Efter matchen åkte Anton med farfar och Eva för han skulle sova över hos dom. Gissa om han var exalterad. Vi for hem och tog en kopp kaffe med farmor innan hon for tillbaka till Ångermanland. På kvällen blev det grillning :-)....hur gott som helst.
Senare under kvällen satt jag och Hanna och tittade på Sveriges VM-kval i fotboll uppe på hennes rum. Hon undrade om jag också tyckte det var mysigt när vi bara var tre stycken hemma. Hon är roligt hon.

Söndagen började med sovmorgon för mig och Hanna och sovdag för Camilla Hon lyckades släpa sig upp kl 11:00 när hon hörde att jag och Anton satt och pratade med varandra via datorn (Skype). Han var överlycklig eftersom han hade både farfars och Evas hela uppmärksamhet. Han hade dessutom lyckats förhandla till sig två!! st nya leksaksbilar.
Nu ska vi börja göra oss iordning inför restaruangbesök ikväll. Camillas farfar fyller 93 år och vi ska fira honom.

Och imorgon är det äntligen måndag igen.....

//Micke

Storpojken

Anton storpojken har fått en ny säng. Vi sågade av benen till loftsängen som stod i "lekrummet" och gjorde om den till en ny säng för Anton. Det blev hur bra som helst och Anton är jättestolt över sin "nya" säng. Nybäddad blev den också med Bamse sängkläder som han hade fått av familjen Ruthström. Natten mot idag var det premiär och han sov som en stock.

Hanna ska fotograferas i skolan idag. Enligt rapporter från mamman var hon ursnygg när hon gick i morse. Kanske det kommer en bild på henne här på bloggen under dagen. Vi får se.

Farmor kommer på besök idag och blir kvar för att se Hannas match imorgon. Tyvärr ser farmors rum och en stor del av huset ut som ett slagfält efter det att vi ordnande med Antons säng. Eftersom vi tog bort loftsängen behövde vi även ordna till resten av rummet och de saker som blev över har vi inte riktigt hittat en plats för än.

Vilken tur att min fru älskar att städa...

//Micke

Tokig i tomater

Trötta dagar. Jag misstänker att det är vädret som gör en helt trött i huvudet.

Ikväll har Hanna fotografering med fotbollslaget så då får vi hålla tummarna att det blir åtminstone uppehåll i regnet. Vi får även hoppas att det går att genomföra ikväll eftersom det inte gick förra veckan.

Anton har börjat gilla dagis igen. Han tyckte inte det var roligt att börja igen efter sommarlovet och både jag och Camilla trodde att det skulle bli lika jobbigt som förra hösten med gråt och skrik i flera månader innan han accepterade att vara där. Men men killen börjar bli stor och tycker det är roligt med dagis igen. Idag hade vi sån tur när jag lämnade honom att "stora gräsklipparen" var där. Wow. Häftigt!

Camilla var hos en kompis igår kväll och hjälpte till med att inreda hennes nya boende. Som vanligt nuförtiden var båda barnen änglar. Hanna skulle fixa sitt eget kvällsfika och det gjorde hon. Hon är tokig i tomater och vi hade köpt körsbärstomater som stod på köksbänken. Hanna tog då tomater!! till kvällsfika och gick upp till sitt rum. När Anton hade somnat och jag talade om för Hanna att det var dags att börja göra sig i ordning för natten ville hon ha mer att äta eftersom hon bara hade tagit tre tomater. En närmare koll av asken med tomater visade att den var bara halvfull nu. När jag berättade det för Hanna ändrade hon antalet till 5 för att sen säga 10!!!.

Tok Olga.....

//Micke

Hästar och hela familjen

Hanna hade som vanligt ridning idag. Hela familjen hängde på och kollade in henne. Hon börjar verkligen bli duktig nu. Inte alls rädd och lyssnar på vad ridläraren säger hela tiden. Jättebra Hanna!!.

Gårdagen gick i trötthetens tecken. Hela familjen kände sig helt slut. Camilla och kidsen följde med mormor och morfar på Kina och pappan stannade kvar hemma för att se Liverpool tillsammmans med en granne och hans son. Matchen slutade 0-0 men som tur är fick Chelsea också bara oavgjort igår, så det är fortfarande Liverpool i topp av Premier League. 
Ikväll är det pappa som lägger Anton och det känns som om det blir en kort kväll för honom.

Ojdå det var visst nybäddat..........zzzzzzzz

//Micke


RSS 2.0