YouTube

Några klipp från en favoritsida...


http://www.youtube.com/watch?v=7JBamVtPtYM&feature=related

Herregud vilken energi! Thåström kör över allt och alla...

http://www.youtube.com/watch?v=3iq82rJwmo4&feature=related

En gammal favorit både syrran och mig, eller hur Cattis?


//Micke

Hanna sjuk

Idag har stackars Hanna prinsessan legat hela dagen både illamående och febrig. Stackars liten. Det var länge sedan jag såg henne så här hängig. Hon har sovit till och från mest hela dagen. Vi får bara hoppas att hon kryar på sig innan fredan när hon ska åka till Stockholm. Det är bara att hålla tummarna.

Så det vart bara en långpromenad med Totte idag, men oj va skönt det var ute! Man är så van nu att det är svinkallt när man kommer ut men nu var det på nollan, det går mot bättre tider :-)

//Camilla

Ont

Igår kväll var det premiär för den så kallade "gubbfotbollen". Otroligt roligt. Tyvärr tog både benen och orken slut rätt tidigt så större delen av timmen var en ren plåga. Jag var tydligen yngst i gänget men förmodligen äldst i kroppen. Det var länge sedan jag släpade omkring mig själv på en fotbollsplan och det kändes.
Jag kan inte med ord beskriva smärtan när jag skulle gå ned för trappan i morse. Men förhoppningsvis går det över.

På fredag åker Hanna ned till Stockholm för att vara hos farmor under sportlovet. På söndagen blir det High School Musical på Göta Lejon och det ser tonåringen fram emot. Farmor är väl inte lika entusiastisk men tycker det är roligt att göra saker ensam med Hanna så det blir nog bra.  

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/sportchansen/article4486706.ab

Nummer ett på listan. Inte direkt överraskande....

//Micke

Helgen

Nu har hela helgen gått i raska takter igen...allt och inget har hänt, så här kommer en kort sammanfattning :-)
På fredan tog jag och Totte oss en promenad till Blomsterfröknarna dels för att köpa tulpaner men också för att visa upp underverket, och som tur var så tyckte dom att han var super söööt. På kvällen var det fredagsmys som vanligt. En kvällspromenad med Malin och Jessi vart också av, oj va vovvarna hade skoj.
På lördan hade jag och Malin den stora turen att få stå och dela ut reklamblad, 320 stycken för att vara precis, för Boklok (för fotbollen) först inne i stan och sedan Birsta, det var en höjdar dag det...eller inte, men allt går ju med bra sällskap!
  
När jag kom hem så fick vi främmande av Eva och Toni och Cathrin och Pär och Rocky naturligtvis. Killarna stormtrivdes tillsammans och lekte som bara den.
     
Hanna tillbringade hela lördagen med morfar, först vart det bio och sedan for dom hem och åt hamburgare med mormor och bara myste.
 Tyvärr så vart inte kvällen som jag hade tänkt mig, gick och sövde Anton och somnade som en stock, är så gräsligt trött nu för tiden, jätte jobbigt) Micke kom och väckte mig när han skulle lägga Hanna, då hade han hittat henne gråtade i hennes rum, hon hade nämligen gjort iordning chips, godis och melodifestivalen till oss två. Kan man känna sig mer som en världelös mamma! Men jag gick och sa förlåt och vi somnade tillsammans :-) mammas lilla hjärta!!
På söndagen for jag, Malin och Marisa till Teres (det ska vara en till tjej med Camilla men hon jobbade)  för att planera våran start av Carisma :-) vi ska träffas och ha bara kul tillsammans och en gång om året ska vi fara iväg och göra något ännu roligare. Det här ser jag verkligen fram emot!! Vi fick en helt fantastisk lunch som bestod av en enormt god Pekingsoppa och sedan sallad med nybakat bröd! Jätte gott :-)
Jag har inte kunnat sluta tänka på deras hus, vilket hus!!! Ja, det måste ses för det var så jäkla fint och utsikten på det. Helt enormt fint.
Kvällen gjorde jag, Hanna och Anton bio i Hannas rum, hade en jätte mysig stund tillsammans! Så nu är jag riktigt förlåten av stumpan. Det vart Alvin och gänget och en massa godis :-)


  
Tottes nya favoritställe, att sitta och titta ut genom hallfönstret.

Vilken underbar morgon!

Vilken helt underbar morgonpromenad Totte och jag hade imorse, ville aldrig gå hem. Så nu går jag på ett kraftigt lyckorus :-) solen sken, fåglarna kvittrade och Totte gick fot större delen av promenaden. Jag hade hittat Ladies gamla långkoppel som jag hade tagit med mig så Totte skulle få leka lite i snön. Och det kan jag säga att ha gillade det är bara att kolla på bilderna så förstår man det.

     
Han hittade även en hel stör som han var tvungen att anfalla :-)    men visst är jag vacker, så säg!!

var bara tvungen att ta det här kortet också


Visst ser det härligt ut!

Igår fick vi fika främmande av Janne (Mickes farbror) och Britt-Inger, jätte jätte trevligt. Dom kom för att kolla in sötnosen, och han fick godkännt :-)
Dom berättade även att dom skulle få tillökning av en liten valp den 28 februari, det är en Newfounland som kommer från Norge, jätte spännande. Så då måste vi verkligen ta oss i kragen och fara ut och kolla in underverket. Dom berättade även att dom skulle fara till Egypten om ngr veckor, men ursch va trist för dom... ;-) eller inte hi hi hi vi önskar dom en jätte härlig resa!!!

Totte

Här går allt så bra, Totte börjar hitta sin plats hos oss, visserligen gör han lite småbus imellanåt men han är ju bara en liten kille :-) igår tog han in en träbit som jag hade på bron och massakerade den i vardagsrummet, hi hi hi det är tur att han är så jäkla söt.
Men så mycket som jag har varit ute och gått nu sedan i lördags var det nog flera år sedan det hände...vi går en timme på morgonen, hämtar barnen vid 15 sedan blir det en timme till på kvällen. Tar även en timme på gåbandet. Gammkroppen är nog i chocktillstånd! :-)
Men jag mår så himla bra, dels att jag får komma ut men även att bara titta på honom gör mig så glad.
Idag ska jag ringa Brukshundsklubben så vi kan börja med lite allmän lydnad (för det behöver han) han är stark som en oxe så det kommer att vara viktigt att han lär sig att gå fint. Men bara på dom här dagarna har han blivit betydligt bättre.
Han är helt galen i barn så att gå förbi skolan kan bli en riktig kamp, vill bara hälsa på alla! Det som också är riktigt kul är att han är så glad när han träffar andra hundar, beter sig riktigt bra.
Han följer mig vart än jag går så nu sitter han här och kollar på mig :-)
Jag är så glad att han har kommit till våran familj!

Veteranfotboll eller gubbfotboll

Det skrällde till i inkorgen med en förfrågan om det fanns intresse av att vara med på lite gubbfotboll. Tydligen finns det en tid ledig i Njurunda sporthall och Hannas fotbollsklubb har chansen att nypa den om de vill.
Jag förstår att ni undrar varför moi fick ett mail om veteranfotboll, inte är väl jag veteran eller gubbe heller. Jag kan sträcka mig till lite äldre än junior men det är knappt. Hur som haver så funderar jag på att damma av den gamla (hoppsan) tekniken och ställa in mig med "de äldre" för att röra på mig.
Synd bara att tiden var mellan kl 22 - 23 på måndagar. Tyvärr kommer väl hornen växa på en när man väl är ute på planen och det finns risk för ett trasigt ledband eller värre.

Idag fick jag även ett erbjudande om boende i Liverpool under påskhelgen. Meningen var att jag skulle över och se matchen mellan Liverpool - Blackburn, men jag stannar hemma. Inte går väl lite fotboll före en familjesammankomst i Ångermanland.
Dessutom har jag varit i Liverpool en gång så varför skulle jag vilja åka dit fler gånger....?

//Micke


Man undrar...

Jag läste på Aftonbladets sida att grundarna till Pirate Bay krävs på mångmiljonbelopp. Nedanför stod det att Max och Sagas föräldrar får sitt skadeståndsbelopp höjt till 100 000 kr.

Det är en märklig värld vi lever i när fildelning anses vara ett grövre brott än ett dubbelmord...


http://www.youtube.com/watch?v=kLDPSOKRG_8

Sorgset med Bruce...

Tottes helg

Här går allt så bra, Totte har verkligen gjort sig hemmastadd och är lugn och harmonisk. Första natten hade han lite magproblem men nu har det rätat till sig, så inatt har han sovit hela natten. Duktig pojke :-)
Igår träffade han alla på min sida, Linda hade fyllt år så vi var hos mamma och pappa för att fira henne. Det var inte en ända som inte tyckte att han var det sötaste dom hade sett.


Totte hade även ett spännande möte med deras katt Thård (det är därför han har koppel på sig, för att det inte skulle hända en olycka) men det gick jätte bra, båda var väldigt nyfikna på varandra. Så det är bara att hoppas på att dom blir vänner.


Han fick även träffa Jessi, Amandas hund (Hannas bästa kompis) det gick också jätte bra, så dom kommer att leka jätte bra om man kan släppa dom så dom får springa av sig.


Nu har även Bubbas tagit till sig Totte, går runt och säger min vovve, min vovve.
Bara på dom här två dagarna har Totte gjort jätte bra framsteg t ex igår stod han med frambenen på kofångaren när han skulle hoppa upp, slutade visserligen med att Micke fick lyfta upp honom men det är ju ett jätte framsteg. (han är jätte rädd för bilar och framför allt att hoppa in)
Men det kommer att ordna till sig med mycket kärlek och tillit.
Några andra biler som jag fastade för
     

Det här var faktiskt lite kul, mamma och pappa har en porslinsfigur och ni ska veta va läskig den var :-)
hua va läskigt det var tyckte Totte!


Tack Anki för att du gjorde så våran dröm gick i uppfyllelse! Tack!!!

Nu ska jag gå och ställa mig på gåbandet innan Totte och jag ska ut och gå igen ;-)

Glömde bort

Ja, som ni ser så har hela den här dagen kretsat runt den underbara lilla vovve som har kommit in i våran familj att jag har glömt bort att skriva några rader om besöket av kusin Simon. Nu var jag inte hemma hela tiden Cattis och Simon var hos oss (Danne stackarn hade blivit sjuk så han kunde inte komma) men den stunden jag var det så hittade killarna varandra på en gång. Å va dom hade kul tillsammans, det här är bara en början. Det var mycket lek både lite halvlugna men även lite mer våghalsiga övningar, som att hoppa från armstödet på fåtöljen.
Kiss och bajs är ju alltid lika roligt, Simon han skrattade så han kiknade! Han är för hemskt söt den pojken :-)


     


Trött kille

Vid halv 9 somnade jag in rejält efter en händelserik dag.

     

Jag får såååå mycket kärlek och det har bara gått en dag :-)
Nu har jag nattkissat och ligger nedanför min matte och har somnat om igen. Trygg och lugn.

//Totte

Totte hemma!

Hanna och jag började att fara halv 12 mot Norrhassel, vi hade fjärilar i magen båda två :-)
När vi kom dit smalt vi igen! Han är så otroligt vacker. Allt gick jättebra och vi for tillbaka hemåt.
Där möttes vi av två förväntansfulla killar som stod på bron och väntade.
Dagen har gått jättebra vi har varit ute och promenerat, visst har han dragit lite men han har varit jätteduktig på att lyssna på oss. Han är otroligt lugn. Så det här kommer att ordna sig... mycket träning och kärlek.
Middagen blev lite sen men det kompenserades med både korv och entrecôte ;-) och det såg ut som det var helt ok *ler*
Riktig Goldenkille i aptiten.
Nu kommer det några kort av första dagen
    

    

     

Vi kunde inte ha fått bättre Alla Hjärtan Dags present!

Äntligen!

Nu är äntligen allt klart, imorgon får vi en ny familjemedlem!
Totte 8 månader kommer hit för att förgylla vår vardag med både gott och kanske lite ont, beror ju på hur busig han är :-)
Bilder från Tottes första dag hos oss kommer i morgon lördag, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Kvällen tillbringade vi hos Peter och Anna med god mat och dryck. Vi hade en jättetrevlig kväll! Vi har inte träffas på ett tag men nu måste vi ta tag i det. Bubbas han höll låda så ett par öronproppar hade inte suttit fel. Men han kan ju charma sig till ett leende iallafall. Peters min när han fick erbjudande av Micke att ta hand om den använda blöjan var obetalbar!!

Hanna var på skridskodisco med Amanda och hade haft en jättekul kväll, fast Malin sa att det hade varit många frågor om hon visste när vi skulle hämta Totte, ja lill stackarn vad hon längtar.

Ja, nu ligger vi här i sängen och kommer att ha svårt att somna, är som barnen otroligt förväntansfulla inför morgondagen.

Fast det har varit fredagen den 13 så har det varit den bästa dagen på länge :-)

Tack och godnatt!!

Håll tummarna!

Vi har just haft världens roligaste samtal! Uppfödaren till Turbo ringde och till 98% så är han våran :-) Jiippi!!
Den andra köparen hade fått lite problem och Anki (uppfödaren) tyckte så mycket om oss. Så imorgon får vi veta om Turbo eller Torsten som han även kallas blir våran. Och det var som vi sa till henne att vi önskar nästan att hon ljuger eller att den andra köparen inte alls kan, ursch va hemsk vi är ;-) !!

Håll tummarna för oss!!!

//Camilla


Goldenkillen

Ja, som ni har läst så är nu jakten på en ny familjemedlem på gång :-)
Igår var vi och tittade på våran första kandidat, en golden kille på 8 månader som bor i Matfors/Norrhassel. Tyvärr så har vi bara andra chansen att få honom för det var ett par före som han ringa. Och eftersom han var helt underbar och jätte vacker så får vi nog ställa in oss på att vi får fara till Sthlm på söndag och hoppas på turen att vi har en kille med oss. Och på bilderna så är han lika vacker och han verkar ha ett jättefint psyke.
Hanna vart alldeles kär och ville inte alls fara hem utan honom igår, Bubbas däremot tyckte att det var lite för många hundar och höll sig i pappas famn hela tiden. Men sedan när vi satt i bilen och både på kvällen och nu på morgonen har han gått och pratat om hunden och att det ska vara en. "En vovve hemma, mamma en vovve". Så det känns bra att han är med på resan iallfall.
Men jag kan ju säga att nu är det kört att dra sig ur, att titta in i deras helt underbara svarta ögon blir att man helt varm inombords och helt lycklig.
Det ända som faktiskt gör oss lite lessen är att så många har så många åsikter och då menar jag inte positiva utan tar bara fram dom negativa. Kan man inte bara glädjas när man ser att vi är jätte glada över vårat beslut. Visst det är inte bara en dans på rosor men i det här fallet precis som med barn så tror jag innerligt att det medför mer positivt än negativt.
Ihelgen kommer Cattis, Danne och Simon upp, det ska bli jätte roligt att få träffa dom. Det blir nog mycket ute lek med den här snön :-)
Här är bara en liten försmak hur söt man kan vara


Turbo 8 månader

Lycklig

Jag vill börja med att tala om vilken otroligt underbar man jag har, finns inte tillräckligt ord för vad jag känner för honom!
Som ni har kanske läst så är jag/vi jätte sugen på en ny golden retriver. Och efter ha fått klartecken från Micke började jag ringa på alla annonser jag hittade igår. Men alla var sålda. Så när kvällen kom så hade jag inte fått ngt napp alls. Sedan ringde telefonen och Kristina från Sthlm ringde upp mig (hade ringt men inte fått svar) hon berättade att hon har en omplaceringshund, en hane på 10 månader, med bra psyke och otroligt vacker.
Gick in på hennes hemsida och vi vart kär direkt. Lilla Andy är så så vacker. Så på söndag ska vi fara till Sthlm för att se om vi passar för honom. Jag är helt säker om att han skulle få ett helt underbart liv med oss, för jag vet att Ladie hade det.
Så nu kan jag knappt bärga mig!! :-) Men jag är så lycklig!! Och jag håller verkligen tummarna för att allt går vägen för oss på söndag.
Och finns det någon som vill hålla tummarna så är det fritt fram :-)

//Camilla

Lite av varje...

Ja, som ni ser så var det ett tag sedan vi skrev, men som vanligt med småbarn så kan ibland tiden vara lite knapp.
Men jag vill iallafall börja med att ge mig själv en stor klapp på axeln, har verkligen kommit igång med träningen! Och det känns så underbart härligt :-) visserligen får jag lida hund för det, men så positivt som det känns så är det värt det.
Så nu går jag på löpbandet, som jag verkligen får tacka Pelle och min kära man för, för att dom släpade upp det tunga åbäket. Plus att jag gör övningar på "bollen".  Inte bara att det förbättrar kroppen det gör även underverk på vågen, stort leende!
Men även om jag känner mig väldigt glad så är jag lite nedstämd. Micke och jag är oense om tillökning till familjen, och nej inte som ni tror, det här gäller någon på fyra ben. Men det är inte så att jag inte respekterar hans beslut, för det gör jag verkligen! Men det är jobbigt när det är något man vill så gärna och jag tror innerligt på, att det inte bara skulle bli besvär utan att det skulle göra mer gott än ont. Det jag hoppas på är att han i framtiden kan ändra sig.
I helgen så har det hänt flera roliga händelser. Vi kan väl börja med den helt otroliga, vansinniga, helt fantastiska händelsen. I lördags när vi var hem till min mamma och pappa beslutade vi (dom) att vi ska fara till KAP VERDE i två veckor när mamma fyller 60 år i november. Det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara att vi ska fara utan även att dom bjuder oss. Det finns inte ord för det här. Men för mig så är det faktiskt en dröm som går i uppfyllelse, jag har alltid velat fara på en utlandssemester med min familj, så det här kommer att bli såååå bra! Ja, som sagt det finns inte tillräckligt med ord för att tacka mina underbara föräldrar!  Tusen tack! Jag/vi älskar er!!!
Lördagen började med att vår favorit helg sysselsättning :-) Hanna hade innebandy match på Höglunda. Så så roligt och det gick väldigt bra för våra tjejer. Det vart så många mål att jag tror att det slutade 7-3 till oss! Vilka tjejer :-)
Nu längtar jag ännu mer till att fotbollssäsongen börjar!
Söndagen fick vi kaffefrämmande av Toni och Eva, Catrine och Pär. Mycket mycket trevligt. Dom kom för att  fira Micke som fyllde år i början av januari :-), både vi och dom har varit liiite sena med att fira varandra men vad gör väl det, huvudsaken är att man finns för varandra, så vi hade en trevlig em. Hjälpte även Eva med att forma (vaxa) och färga ögonbrynen, så hon var glad och nöjd när hon for hem.
Ja, det var väl lite vad som har hänt oss i helgen. Nu är det vardag igen och Bubbas är på dagis för första dagen på två veckor, hoppas nu att han håller sig frisk så vi kan träffa Cattis, Danne och Simon till helgen. Våra barn längtar som tusan efter kusin Simon.
Och vad jag vet nu så är det än så länge en väldigt lugn vecka som vi har framför oss. Ska till doktorn på fredag och fylla i lite papper som ska till försäkringsbolagen. Sedan får vi se vart det slutar...

//Camilla

Match?

Skulle inte tro att jag tänker kommentera gårdagens match mellan Everton och Liverpool.

//Micke

Påverkad av tv program...

Sitter just nu och tittar på Hopkins på 5:an. Hjärtskärande!!
Det första jag får se är när en 2 årig pojke ligger på bordet för att sövas, mamman står över honom och är med och säger hur mycket hon älskar honom, ett par sekunder senare efter han har sövts ner får han hjärtstillestånd. Hela jag fryser till is och blir så påverkad att det känns som det skulle kunna vara mitt barn som ligger där. Booom 8 år bak i tiden...
Nu gick allt bra men vad jag är tacksam att jag har två friska barn som ligger just nu i sängen.
Och även om jag inte tror på Gud så ber jag till högre makter att det aldrig händer mina barn eller inte heller någon jag känner något så hemskt .
Oj, vilket jobbigt program...


Kallt som f-n!!

Hur länge ska det fortsätta att vara så här kallt? Hela jag känns som trögflytande olja. Jag tror ärligt talat att det inte är meningen att människan ska leva i ett sånt här klimat. Det finns inget naturligt i att klä sig med flera lager enbart för att gå och sätta sig i en bil som måste ha en värmare för att man ska var säker på att den ska starta på morgonen. Man kan inte annat än att känna lite avund mot de som t.ex. lever i Rom.

Löparbandshelvetet står nu i gästrummet. Min fru har vänligt påpekat för mig att jag i ett svagt ögonblick lovade att bära upp det så att hon kan börja använda det på allvar. Min vana trogen så drog jag på det och lyckades med konstycket att ta tag i saken igår kväll. Det var kallt. Både jag och min medhjälpare, en granne, är vuxna människor. Tror ni att någon av oss tog på oss riktiga skor? Det kändes liiiiite farligt att glida omkring i vanliga gympaskor bärandes på 80 kg löparband. Lyckligtvis gick det bra och nu får man bara hoppas att det används.

Ikväll är det returmatch mellan Liverpool och Everton i FA-cupen. Everton har visserligen hemmamatch men jag har en bra känsla och tror på en seger för Liverpool.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article4321390.ab

Gamla hjältar förnekar sig aldrig....

//Micke

Dagis stängt

Idag är Bubbas hemma för dagis är stängt och det var väl lika bra det, han behöver en extra dag hemma för att repa på sig. Hostan har lagt sig lite så nätterna är mycket bättre.
Rorri och Meckar Micke har rullat på här hela fm, men nu vart det lite pussel :-)
Han fick det här fina pusslet av Eva och farfar i lördags när dom var här på middag.

     

Ryggis

Äntligen känner jag lite inspiritation att skriva lite, efter solning och ett härligt hett bad.
Vi hade en jätte bra fredag tillsammans jag och mina ryggisar. Många glada miner och fniss fanns fortfarande kvar från torsdagskvällen då vi var ut och åt middag tillsammans. Oj vilken helt galen och heltokig kväll det var. Det var länge sedan jag skrattade så mycket. Dr Doris var ute med sina patienter (internt skämt)
Efter lunch var det dags att bryta upp och fara hem till var och en, alla drog ut på det till det sista och det var mycket känslosamt när alla hejdåkramar skulle delas ut.
Vi har under en sån kort tid växt samman till en helt otroligt härlig grupp och vi fick även mycket beröm för det från våra handledare. Dom tyckte även att vi var en av dom bästa grupperna när det gällde att ta det på allvar och inte sitta och ta tiden som den kommer. Men för oss har det varit en självklarhet!

                                                          
                                                             Mina Ryggkompisar

Tack Isabelle, Birgitta, Sandra, Birgitta, Anette, Robert, Uno,Carina, Annika, Gun, Tord!
Ni kommer alltid att finnas med i mitt hjärta!

Livehockey och god mat

I går lördag var jag och pappa och såg Timrå mot Färjestad. 6-0 till Timrå!! Härligt. Det är synd att man inte går på hockey oftare när det är en helt annan känsla att se live. Efter matchen var det italiensk middag hemma hos oss i Nolby. Camilla hade gjort jättegod mat medans pappa och jag var på hockeyn så det var bara att sätta sig till bords när vi kom hem. Kallskuret till att börja med och efter det blev det spaghetti med riktigt hemmagjord tomatsås och till huvudrätt blev det kalv med en god sallad till. Gissa om vi blev mätta. Som avslutning blev lite ost innan kaffet med lite glass ställdes fram. Hua, alla somnade nästa av utmattning efter den mastodont middagen.

Idag har det bara varit en lugn dag. Sovmorgon och och plock är det som har hänt. Naturligtvis såg jag Liverpool fullständigt krossa ett för dagen blekt Chelsea. Segern var ett måste om laget ska hänga med i titelracet.

Frugan ligger i badet, tonåringen är på sitt rum och Anton sitter och tittar på Rorri. Lugnt och skönt. Familjelyckan är total. Jag behöver inte mer än så här...

//Micke

RSS 2.0